Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: https://dspace.unl.edu.ec/jspui/handle/123456789/18403
Registro completo de metadatos
Campo DC Valor Lengua/Idioma
dc.contributor.advisorGonzález Vilela, Fanny Yolanda-
dc.contributor.authorSOLANO PAUCAR, MIRIAN JANNETH-
dc.date.accessioned2017-02-21T20:51:15Z-
dc.date.available2017-02-21T20:51:15Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.urihttp://dspace.unl.edu.ec/jspui/handle/123456789/18403-
dc.descriptionThis thesis was carried out with the purpose of fulfilling the general objective, taking into account the different stages that this entails, with information that helped to determine the feasibility of creating a Hostería in the Macará canton. The methodology used in the thesis work is: scientific method, deductive, inductive, analytical, in addition to the application of the technique of observation, which served to know the different tastes and preferences of the inhabitants of the canton. The investigation includes the development of a market study, which allows to know the feasibility in the implementation of the Inn in the canton Macará, which was determined the supply and demand through the application of the different calculation tools for the purpose of determining the Niche of the market, as well as a marketing plan in which the strategies that allow reaching the customer are established. The technical study was used to determine the capacity required for the installation of the Hostería, thus knowing what the installed capacity will be used to carry out the project, in addition it was possible to determine the micro and macro location of the project through the questions asked to The people surveyed who expressed the ideal place where the Hostería can be implemented. 5 The Administrative - Legal Study established the different legal procedures in which the implementation of the company will be incurred. Likewise, through the elaboration of function manuals, activities can be assigned to the members responsible for the administration and operation of the same. By means of the economic - financial study the investment required for the creation of the inn was determined, in order to fulfill this objective the different formulas were developed that helped to determine the investment necessary to carry out the project, as well as the total costs And revenue was also calculated: Net Present Value, Internal Rate of Return, Cost Benefit Ratio, Capital Recovery Period, and Cost Sensitivity Analysis of the project, and revenue. With the information obtained we can conclude that the creation of a hostel in the Macará canton if feasible, which is recommended the execution of the same since it will have a considerable acceptance by the citizens.es_ES
dc.description.abstractEl presente trabajo de tesis se realizó con la finalidad de dar cumplimiento al objetivo general planteado, tomando en cuenta las diferentes etapas que esto conlleva, con información que ayudó a determinar la factibilidad existente en la creación de una Hostería en el cantón Macará. La metodología utilizada en el trabajo de tesis es: método científico, deductivo, inductivo, analítico, además con la aplicación de la técnica de observación, encuesta que sirvieron para conocer los diferentes gustos y preferencias de los habitantes del cantón. La investigación incluye el desarrollo de un estudio de mercado, que permita conocer la factibilidad en la implementación de la Hostería en el cantón Macará, el cual se determinó la oferta y demanda mediante la aplicación de las diferentes herramientas de cálculo con el propósito de determinar el nicho del mercado, así mismo un plan marketing en el cual se encuentran establecidas las estrategias que permitan llegar al cliente. El estudio técnico se utilizó para determinar la capacidad requerida para la instalación de la Hostería, logrando así conocer cuál será la capacidad instalada como utilizada para llevar a cabo el proyecto, además se pudo determinar la micro y macro localización del proyecto mediante las preguntas realizadas a las personas encuestadas que manifestaron el lugar idóneo donde se puede implementar la Hostería.es_ES
dc.format.extent153 p.es_ES
dc.language.isospaes_ES
dc.publisherLoja, 21 de febreroes_ES
dc.rightsopenAccesses_ES
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/ec/es_ES
dc.subjectBANCA Y FINANZASes_ES
dc.subjectHOSTERÍAes_ES
dc.subjectUTILIDADes_ES
dc.titlePROYECTO DE FACTIBILIDAD PARA LA CREACIÓN DE UNA HOSTERÍA EN EL CANTÓN MACARÁ DE LA PROVINCIA DE LOJAes_ES
dc.typebachelorThesises_ES
Aparece en las colecciones: TRABAJOS DE TITULACION FJSA

Ficheros en este ítem:
Fichero Descripción Tamaño Formato  
MIRIAN JANNETH SOLANO PAUCAR.pdf3,76 MBAdobe PDFVisualizar/Abrir


Los ítems de DSpace están protegidos por copyright, con todos los derechos reservados, a menos que se indique lo contrario.