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Campo DC Valor Lengua/Idioma
dc.contributor.advisorQuizhpe Salinas, Luis-
dc.contributor.authorEspinoza Espinoza, José Patricio-
dc.date.accessioned2016-06-15T20:39:18Z-
dc.date.available2016-06-15T20:39:18Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.urihttp://dspace.unl.edu.ec/jspui/handle/123456789/13996-
dc.descriptionPresently study of they investigated, the Nougat Of Nut Of Macadamias was evaluated With Different Educolorantes, under the influence of three educolorantes: panela 100%, more bee honey to 12% and sugar 100%, the outlined objectives were: " To evaluate to the macadamias nougat according to their sensorial characteristics and of tests of low catación the effect of three educolorante: panela, with 12% of bee honey and sugar. . " To determine the behavior of the nougat from Macadamias to level PANELA 100%, PANELA with 12% of HONEY OF BEE, and SUGAR according to the characteristics: microbiologic as and the time of life. To carry out the economic evaluation of the nougat of low Macadamias the effect of three educolorante. To socialize the results with the residents of the areas that cultivates the macadamia. You concluded that: It is feasible the realization of the nougat, using general norms of hygiene, with products of the area of Nanegalito, to be a product of good flavor, sweet of soft aroma to panela and aroma delicate product of the combination of that of bee honey and the macadamia, with a competitive cost in the market to turn out to be a novel product that it is felt like by the population citadina. The Nougat elaborated based on the Sugar is one of the most flavorful, according to the tasting of those interviewed, for the color and the quantity of Macadamia. The panela nougat and with bee honey, to 80 macadamia% it was of better aroma, and he/she had great welcome of having interviewed and valued by the tasters, the cost of the nougat of 50 g. he/she has a cost of 4.22 dollars to the public.es_ES
dc.description.abstractEn el presente estudio de investigación, se evaluó el Turrón de nuez de macadamias con diferentes educolorantes, bajo la influencia de tres educolorantes: Panela 100%, panela más miel de abeja al 12 % y azúcar 100%, los objetivos planteados fueron:  Evaluar al turrón de macadamias de acuerdo a sus características sensoriales y de pruebas de catación bajo el efecto de tres educolorante: panela, panela con 12% de miel de abeja y azúcar. .  Determinar el comportamiento del turrón de Macadamias a nivel PANELA 100%, PANELA con el 12% de MIEL DE ABEJA, y AZÚCAR de acuerdo a las características: microbiológicas y el tiempo de vida.  Realizar la evaluación económica del turrón de Macadamias bajo el efecto de tres educolorante.  Socializar los resultados con los pobladores de las zonas que cultivan la macadamia Se concluyó que: Es factible la realización del turrón, utilizando normas generales de higiene, con productos de la zona de Nanegal por ser un producto de bueno sabor, dulce de aroma suave a panela y aroma delicado producto de la combinación de la de miel de abeja y la macadamia, con un costo competitivo en el mercado resultar ser un producto novedoso, que es apetecido por la población citadina. El Turrón elaborado en base a la azúcar es uno de los más sabrosos, de acuerdo a la degustación de los encuestados, por el color y la cantidad de macadamia. El turrón de panela y con miel de abeja, al 80% de macadamia fue de mejor aroma, y tuvo gran acogida de encuestados y valorado por los catadores, el costo del turrón de 50 gr. es de USD 4.22 dólares al público.es_ES
dc.format.extent89 p.es_ES
dc.language.isospaes_ES
dc.rightsopenAccesses_ES
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/ec/es_ES
dc.subjectINGENIERIA EN ADMINISTRACION EN PRODUCCION AGROPECUARIAes_ES
dc.subjectEVALUACION DEL TURRON DE NUEZes_ES
dc.titleEvaluación del turrón de nuez de macadamias con diferentes educolorantes, en nanegal provincia de Pichinchaes_ES
dc.typebachelorThesises_ES
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